Nyheter

Senaste nytt från KITS.

KitsCon 17.1: The Lost Particle Edition

Patrik Nilsson

Denna vår styrde vi kosan till Geneve i Schweiz. Efter en tidig morgon, kickade vi raskt igång vår kompetensspridande konferens med att lyssna till massor med intressanta föreläsningar.

Följande är titlar på föreläsningar vi genomförde: Azure, Swagger, Ledarskap - chef och/eller ledare, GraphQL, Kotlin, Virtual-dom, IOT labbande, Genomlysning av en JWT websårbarhet, Erfarenhetsåterkoppling från datavalideringsprojekt, Tankar från en junior Java utvecklare (på väg mot att bli expert).

Även om det som vanligt var väldigt bra innehåll, kloka diskussioner och gott kaffe på vår egna konferens, var nog besöket på CERN resans höjdpunkt. Vi fick där en övergripande föreläsning om CERN:s historia, genomgång av både stort och smått; big bang, stjärnor, galaxer, atomer, kvarkar, elementärpartiklar och antimateria.

Efter föreläsningen fick vi besöka CERN datacenter och deras antimateria fabrik inkl två av deras mindre acceleratorer. En av höjdpunkterna från datacentret var förstås en gammal dammig NeXT som Tim Berners-Lee utvecklade och körde världens första web-server på.

På kvällarna utforskade vi Geneve både enskilt och i grupp. Vi gick bl.a. på en stadsvandring där vi blev lite uppdaterad på Geneves historia, samt på en båttur på Genevesjön.

Hur vi än letade (och tro mig, det var många som var uppe sent på nätterna och försökte), hittade vi inte den saknade partikeln, CERN får leta vidare utan vår hjälp.