Nyheter

Senaste nytt från KITS.

Emirs kompetensutvecklingsresa

Gustav Hjelm

Välkomna tillbaka till vår miniserie där vi berättar hur vi jobbar med kompetensutveckling! Senast fick ni läsa om Jens och Sociocracy 3.0 – och nu är det dags för Emir och hans resa mot cybersäkerhet!

Vad betyder kompetensutveckling för dig?
Kompetensutveckling är för mig extremt viktigt. För att vara en värdefull lagspelare är det väsentligt som systemutvecklare att vara kunnig när det kommer till tekniska frågor och kunna förvandla idéer till kod. Jag vill kunna fortsätta utvecklas inom tekniska områden genom hela min karriär och utforska intressen som har värde för andra och för mig själv. Detta möjliggörs genom KITS kompetensdagar och kompetensbudget som jag använder för att nå mina mål!

Hur vidareutvecklar du dig idag?
Jag vidareutvecklar mig själv genom att ta mig an ett nytt ansvarsområde, cybersäkerhet, där jag genomför ett certifikat inom området. Certifikatet heter HTB CPTS och inkluderar 28 olika moduler som en måste gå igenom för att sedan utföra ett riktigt penetrationstest på ett fiktivt företag och skriva upp en rapport för att få certifikatet. I modulerna får man bland annat lära sig SQL injektioner, Cross-Site Scripting och Privilege Escalation.

Vad har du för planer framöver?
Planen är att ta certifikatet inom cybersäkerhet för att sedan fortsätta min utveckling inom området och skaffa kunskap och kompetens inom flera områden.

#cybersecurity #websecurity #sqlinjection