Erbjudanden

KITS erbjuder engagerade och kreativa konsulter som kan hjälpa ditt företag att lyckas med era projekt. Vi brinner för utmaningar.

Utveckling

Hos KITS jobbar utvecklare med intresse och passion för utveckling. Kombinera med gedigen konsultvana och vi har receptet för effektiv hjälp.

På plats eller hos oss, en eller flera konsulter, lång tid eller kort tid? En blandning av Java, .NET, webb och mobilt? Vi kan hantera det.

Vår samlade erfarenhet spänner över ett brett spektrum, både tekniskt och branschmässigt och vi kan bidra med en helhetssyn som annars är svår att hitta.

Projektledning

KITS styrka är ledning av teknikintensiva projekt där fokus ligger på utveckling, integration och säkerhet i komplexa och internationella projekt. Vi arbetar med att få våra kunder att leverera i linje med deras kunders förväntningar.

I detta arbete kombineras våra kunders metodik med våra konsulters förmåga att få fram bästa möjliga resultat och kvalitet ur ett projektteam. Våra projektledare har fokus på leveransen och vet att det fungerande teamet är nyckeln till detta.

Integration

KITS kan hjälpa till med integrationsstrategi, integrationsarkitektur, integrationsplattformar, integrationsutveckling m m. Vi hanterar gammalt och nytt, internt och externt, små och stora volymer. Vi kan branschspecifika protokoll inom bl a automotive, telekom, samt hälsa och sjukvård.

Säkerhet

KITS säkerhetsgurus är grymma på att hitta och åtgärda säkerhetshål. Vi tänker hotmodellering när vi ser affärskraven för en tjänst eller applikation. Omsätter sårbarheter / attackytor till konkreta lösningar som mitigerar risk och hjälper kunden att planera inför den dagen intrånget är ett faktum.

Vi utför sårbarhetsanalyser/penetrationstester och kodanalys för att verifiera att beslutad säkerhetsnivå är uppnådd. Vi erbjuder även kurs i applikationssäkerhet för utvecklare som vill/behöver lära sig att utveckla säkrare applikationer.

Exempel på vad vi gör idag eller gjort tidigare

KITS resa mot molnet

KITS började sin resa mot systemutveckling av molntjänster redan 2016, när en av våra konsulter fick uppdraget att skapa IoT-lösningar för Telenor. Arkitekturen för dessa lösningar baserades på AWS Serverless, vilket blev KITS första steg in i molnet. Denna konsult blev starkt inspirerad av arbetet med AWS och skrev en bloggpost om detta - vilket blev startskottet som ledde till workshops för både Kitsare och intresserade kunder. Ett partnerskap med AWS etablerades vilken i sin tur gav KITS möjlighet att satsa på certifiering av konsulter inom AWS. Konsultuppdrag med fokus på AWS prioriterades och vi fick möjligheten att utbilda oss med hjälp av en moln-expert som The Burning Monk. Utöver detta besökte vi återkommande re:Invent för att hålla oss uppdaterade och för att utveckla vår kompetens inom området.

Idag är 3 av 4 konsulter på KITS AWS-certifierade och på 4 av 5 kunduppdrag arbetar vi med molntjänster i någon utsträckning. Den genomförda satsningen har visat sig vara framgångsrik och KITS kunder fortsätter att dra nytta av den än idag.

Kundtjänstportal

Telia MyBusiness portalen har funnits i över 5 år. Längs vägen har tekniken förnyats och uppdaterats tack vare Telias höga ambition om kodkvalité och hållbar teknik. KITS har hjälpt till med utveckling och förbättring av tekniken och vi tar nu nästa steg framåt med micro-frontends. Tekniker som Web Components, Vue, Storybook och monorepo-strukturer används under det spännande arbete som pågår.

På Telia bygger vi nu grymma modulära komponenter, stora som små, som sedan alla utvecklare kan välja att använda.

Smartare bilekonomi med CarPay

Volvofinans Bank hjälper bilägare få en enklare och smartare bilekonomi genom CarPay. I appen kan Volvofinans kunder hantera sina konton, betala sina tankningar och verkstadsbesök och i webbversionen kan de dessutom öppna sparkonton vilket gör CarPay till en modern ersättare till den gamla internetbanken.

KITS hjälper Volvofinans med att ta fram webbversionen och vidareutveckla betaldelarna av CarPay och samtidigt utveckla grafiska komponenter som återanvänds i andra nya webbapplikationer på banken.

Electromobility

Volvo bussar är världsledande i att elektrifiera den publika transportsektorn och erbjuder helhetslösningar för bussar med el- och hybrid teknik. KITS har deltagit med nyckelkompetens i det intensiva utvecklingsarbetet av Zone management vars mål är att minska buller, utsläpp och öka säkerheten genom att fjärrstyra och kontrollera bussar via telematik.

Serverless IoT

Telenor Connexions tjänst “Managed IoT Cloud” låter kunder koppla upp fysiska produkter för att övervaka och kontrollera dem (även kallat Internet of Things, IoT). “Function as a Service”-lösningen hos AWS stimulerar både oss utvecklare och ger utrymme för skalning efter kundens behov. Vårt team har ansvar för en stor del av kedjan, ända från idégenerering till kundkontakt, men den största delen ligger i att skapa den tekniska lösningen. Det är inspirerande att vara med i utvecklingen av en av de stora trenderna just nu, IoT: att koppla upp fysiska prylar.

TV överallt

Med Telia Play+ kan användarna streama tv på dator, mobil eller surfplatta hemma, i bilen eller i sommarstugan. KITS hjälper Telia att sätta grundstenar till nya funktioner som efterfrågas av användarna. Exempel på funktioner såsom, “Continue watching” som låter användarna att bekvämt titta på serier på olika enheter, samt “casting” av ljud och bild med Play+ genom Chromecast. Ny teknik samsas med äldre där fokus just nu, är en stegvis förflyttning till en microservice-baserad platform med Spring Boot.

Elastic Stack i Azure

Collector är en innovativ, digital nischbank som bygger och underhåller ett stort antal digitala system rörande finansieringslösningar för privat- och företagskunder.

KITS hjälper Collector med arbetet att ta fram integrationer i en helt cloudbaserad miljö som bygger på Microsoft Azure, med integrationer mellan både interna och externa system. Externa system innefattar allt från andra banksystem till statliga myndigheter. Arbetet innefattar både utveckling av integrations­lösningar samt avancerad loggning och övervakning i Elasticsearch/Kibana.

Låter det intressant?

Ta kontakt med oss och berätta vad du vill ha hjälp med.

Kontakta oss