KitsCon

Vi brinner för kompetens och arrangerar därför en kompetenskonferens två gånger om året där vi sprider vår kunskap inom KITS och har kul.

2016
2017
2018

KitsCon 18.2

Mölle Edition

12-13 okt, Mölle

Det kan faktiskt bli för mycket skaldjur, till och med för KITS, så därför lämnar vi i år norra västkusten bakom oss, passerar Hallandsåsen och landar på Kullahalvön och Grand Hôtell Mölle.

Fredag

Buss från Göteborg → Mölle

07:00

Vi åker från First Hotell G, Nils Ericsson-platsen 4

09:30

Alla har enkelrum den här gången.

Joakim Kemeny

Välkommen till KitsCon 2018.2

10:00
William Bernting

Mono-Micro-Mys - Gör ramverket till en parentes

10:15

En av de cykler som utvecklare ofta tampas med är idén om en "mäster-dirigent" mellan funktioner, och idén om att alla funktioner är sina egna mästare. Ibland går det ena bra men det andra sämre, och det gör oss osäkra vad som egentligen är bäst.

Micro-tjänster är ett verktyg som alla andra, och principen "rätt verktyg för rätt ändamål" gäller. Denna genomgång visar hur man kan, om man känner igen sig efter uppvisning av ett par scenarios, införa micro-appar i frontend, i webbläsaren. Web components, hur det ska passa monoliten tillsammans med ramverk, och hur vi hanterar våra appar i repot, och lite till. Tid ska förhoppningsvis finnas till frågor om denna lösning och deras projekt.

Gustav Jorlöv

Git out of here

11:00

Denna blygsamma halvtimme tänkte jag spendera med att visa hur man med ett fåtal kommandon i git kan bli oberoende av ett grafiskt verktyg såsom Source Tree eller Git Kraken.

David Chang

Grafdatabaser för dummies

11:30

Lunch

12:00
Sofia Edström

Maskininlärning - vad, när och hur?

13:00

Det är inte en underdrift att maskininlärning har blivit lite av en hype de senaste åren. Något som möjliggjorts av överkomliga priser på datalagring, effektiv och billig beräkningskraft, samt stora volymer av lättillgänglig data i alla möjliga färger och former. Men vad är egentligen maskininlärning? När används det? Hur fungerar en maskininlärningsmodell och hur bygger man egentligen en sån?

Hoi-Man Lui

Feature Toggla med Finess

13:45

Vid featureutveckling hamnar man ibland i läget att feature:n är färdigbyggd men får inte gå i produktion. Hur slår man av och på en feature med minimal effort och med maximal finess? Togglz är svaret.

Håkan Wall

SAFe från två håll

14:00
14:45

Vi tittar på Scaled Agile Framework (SAFe) från två perspektiv, beställaren och teammedlemen.

Aktivitet

15:00
18:00

Tillsammans med guider ger vi oss ut på en vacker naturvandring på Kullabergs sydsida där vi tittar på två olika grottor. Turen utgår från Kullens Fyrtorn och sträcker sig sedan längst vattnet. Terrängen är klippig och bitvis utanför stigarna och kanske behöver vi fira oss ner från berget med klätterutrustning (om man inte är höjdrädd förstås).

Se till att ha med er bra skor och bekväma kläder. En grövre sko eller idrottsko går bra men foppa-tofflor och finskor är inte att rekommendera.

Middag

19:00
21:00

Lördag

Morgonlöpning

06:00

Eftersom Tobbe inte är med har han lovat att Gustav tar täten.

Frukost

07:00
Joakim Kemeny

Taking your website to the next level

08:00

För några år sedan slog static site generators igenom på allvar och då hette dominanten Jekyll (som även driver vår webb idag). Utvecklingen går dock framåt och nu är det dags att ta nästa steg.

Jag har valt att fokusera på Gatsby.js och tänkte i den här dragningen visa hur den fungerar och hur jag har använt den för att skapa nästa version av kits.se.

Fredrik Öller

IT inom vården

08:45

Denna dragning kommer att ge en överblick över de system som jag arbetar med på Cerner. Den kommer även ge en inblick i de krav som ställs på vårdsystemen och konsekvenserna det kan få om de inte uppfylls.

Joakim Jonsson

Självkörande bussar

09:00

Fika

09:45
Mikael Weckstén
Mikael Weckstén

2FA || !2FA

10:15

Senaste åren har det varit mycket snack om fler-faktor autentisering, framförallt i samband med stora informationsläckage. Vad är egentligen fler-faktor autentisering och varför ska jag använda det? Eller varför inte?

Dragningen kommer innefatta en introduktion till fler-faktor autentisering, hur du skulle kunna lägga in det själv i din egna applikation men även försöka svara på vad händer efteråt? Finns det gömda kostnader och vem får stå för notan? Vart är djävulen i detaljerna? Det hela är paketerat i en sann historia från en svunnen tid. Det utlovas action, drama, brustna hjärtan och inte helt tillfredställande svar.

Olof Gunnarsson

rsocket - dags för din socket att bli reaktiv

11:00
11:30

Som ett alternativ till det populära gRPC så lanserar nu herrarna bakom reaktiva strömmar rsocket.io - reactive socket. Den här dragningen blir en liten introduktion till varför mer lättviktiga kommunikationsprotokoll behövs och en demo av rsockets tillsammans med spring-webflux.

Lunch

12:00

Buss från Mölle till Göteborg

13:00
15:30