Vi brinner för kompetens och arrangerar därför en kompetenskonferens två gånger om året där vi sprider vår kunskap inom KITS och har kul.
Det kan faktiskt bli för mycket skaldjur, till och med för KITS, så därför lämnar vi i år norra västkusten bakom oss, passerar Hallandsåsen och landar på Kullahalvön och Grand Hôtell Mölle.
Vi åker från First Hotell G, Nils Ericsson-platsen 4
Alla har enkelrum den här gången.
En av de cykler som utvecklare ofta tampas med är idén om en "mäster-dirigent" mellan funktioner, och idén om att alla funktioner är sina egna mästare. Ibland går det ena bra men det andra sämre, och det gör oss osäkra vad som egentligen är bäst.
Micro-tjänster är ett verktyg som alla andra, och principen "rätt verktyg för rätt ändamål" gäller. Denna genomgång visar hur man kan, om man känner igen sig efter uppvisning av ett par scenarios, införa micro-appar i frontend, i webbläsaren. Web components, hur det ska passa monoliten tillsammans med ramverk, och hur vi hanterar våra appar i repot, och lite till. Tid ska förhoppningsvis finnas till frågor om denna lösning och deras projekt.
Denna blygsamma halvtimme tänkte jag spendera med att visa hur man med ett fåtal kommandon i git kan bli oberoende av ett grafiskt verktyg såsom Source Tree eller Git Kraken.
Det är inte en underdrift att maskininlärning har blivit lite av en hype de senaste åren. Något som möjliggjorts av överkomliga priser på datalagring, effektiv och billig beräkningskraft, samt stora volymer av lättillgänglig data i alla möjliga färger och former. Men vad är egentligen maskininlärning? När används det? Hur fungerar en maskininlärningsmodell och hur bygger man egentligen en sån?
Vid featureutveckling hamnar man ibland i läget att feature:n är färdigbyggd men får inte gå i produktion. Hur slår man av och på en feature med minimal effort och med maximal finess? Togglz är svaret.
Vi tittar på Scaled Agile Framework (SAFe) från två perspektiv, beställaren och teammedlemen.
Tillsammans med guider ger vi oss ut på en vacker naturvandring på Kullabergs sydsida där vi tittar på två olika grottor. Turen utgår från Kullens Fyrtorn och sträcker sig sedan längst vattnet. Terrängen är klippig och bitvis utanför stigarna och kanske behöver vi fira oss ner från berget med klätterutrustning (om man inte är höjdrädd förstås).
Se till att ha med er bra skor och bekväma kläder. En grövre sko eller idrottsko går bra men foppa-tofflor och finskor är inte att rekommendera.
Eftersom Tobbe inte är med har han lovat att Gustav tar täten.
För några år sedan slog static site generators igenom på allvar och då hette dominanten Jekyll (som även driver vår webb idag). Utvecklingen går dock framåt och nu är det dags att ta nästa steg.
Jag har valt att fokusera på Gatsby.js och tänkte i den här dragningen visa hur den fungerar och hur jag har använt den för att skapa nästa version av kits.se.
Denna dragning kommer att ge en överblick över de system som jag arbetar med på Cerner. Den kommer även ge en inblick i de krav som ställs på vårdsystemen och konsekvenserna det kan få om de inte uppfylls.
Senaste åren har det varit mycket snack om fler-faktor autentisering, framförallt i samband med stora informationsläckage. Vad är egentligen fler-faktor autentisering och varför ska jag använda det? Eller varför inte?
Dragningen kommer innefatta en introduktion till fler-faktor autentisering, hur du skulle kunna lägga in det själv i din egna applikation men även försöka svara på vad händer efteråt? Finns det gömda kostnader och vem får stå för notan? Vart är djävulen i detaljerna? Det hela är paketerat i en sann historia från en svunnen tid. Det utlovas action, drama, brustna hjärtan och inte helt tillfredställande svar.
Som ett alternativ till det populära gRPC så lanserar nu herrarna bakom reaktiva strömmar rsocket.io - reactive socket. Den här dragningen blir en liten introduktion till varför mer lättviktiga kommunikationsprotokoll behövs och en demo av rsockets tillsammans med spring-webflux.